Erken Boşalma Testini Çözün, Riskinizi Belirleyin!
Hattat Klinik Üro-Androloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Halim Hattat “Erken Boşalmada” riskinizi kolaylıkla değerlendirebileceğiniz bir test hazırladı. Prof. Dr. Hattat, bu sorununuz var ise ilaç tedavileri, cinsel terapi egzersizleri, boşalma refleksini kontrol eden kasların eğitimi, penis damar ve sinir sisteminin geliştirilmesi, bazen de altta yatan ve erken boşalmaya yol açacak prostat enfeksiyonunun, hormon dengesizliğinin, idrar yolu enfeksiyonun tedavisi ile rahatlıkla çözümlendiğini belirtiyor. Bu nedenle erken boşalmada en iyi tedavi size en uygun tedavi!
Genç erkeklerde en sık görülen cinsel sorunların başında erken boşalma geliyor. İlerleyen yaşla birlikte sertleşme sorununa eşlik eden erken boşalma problemleri de sık görülüyor. Erken boşalma hem hastaların hem de partnerlerin cinsel tatmin ve mutluluğunu düşürüyor. Erken boşalma hastaların %62’sinde özgüven kaybına, %21’inde ilişki problemlerine yol açıyor. Oysa cinsel problemi olan her 10 kişiden yalnızca biri hekime başvuruyor. Ancak erken boşalma aslında çiftin ortak sorunu. Bir çok kadın ilişkinin başlarında partnerleriyle erken boşalma hakkında konuşmaktan kaçınıyor. Eşlerinin özgüvenini zedelemekten veya duygularını incitmekten korkuyor. Ayrıca çoğu, erken boşalmanın zamanla geçeceğini düşünüyor. Oysa erken boşalma kadınlar için cinsel birleşmeden alınan zevki ve orgazmı azaltıyor. Bir süre sonra cinsel istekte düşüş başlıyor. “Hep kendi zevkini düşünüyor, hiç benim tatminime önem vermiyor” diye düşünceler ve eşe öfke oluşabiliyor. Erkek sorunu görmezden geliyorsa öfke, kırgınlık, hayal kırıklığı hisleri artıyor. Cinsel problemler ilişki çatışmalarına dönüşüyor. İşte, bu nedenle erken boşalmanın tedavi edilmesi hem cinsel yaşam hem de çiftin ilişki kalitesi için gerekli.
Erken boşalma bir erkeğin ilk ilişkisinden itibaren oluşabileceği gibi, sonradan da gelişebiliyor. Özellikle genç erkeklerde ilk cinsel ilişkinin etkisi, başkaları tarafından fark edilmemek için hızlı mastürbasyon yapmayı alışkanlık edinmek, performansla ilgili endişeler, suçluluk hisleri, aşırı gerginlik ve deneyimsizlik erken boşalmayı tetikleyebiliyor. Çoğu zaman, erkeğin cinsel deneyimlerinin sayısı arttıkça ve sevişmenin yapılabildiği uygun ortamlar doğdukça, erkek boşalma refleksini kontrol etmeyi öğrenebiliyor. Ancak bazı zamanlarda, bu refleks kontrol edilemiyor. Erkek boşalmayı geciktirmeyi istese de, bunu başaramıyor. Boşalma hem psikolojik hem de fizyolojik faktörlerin birleşimiyle erken oluşuyor. Sonradan erken boşalma gelişen kişilerde ise en önemli risk faktörü sertleşme problemi. Ayrıca idrar yolu enfeksiyonları ya da prostat gibi ürolojik sorunlarda, tiroit problemi gibi hormonsal problemlerde ve bazı sinir sistemi kaynaklı sıkıntılarda da erken boşalma görülüyor. Uzmanlar, genetik etkenlerin de erken boşalma sorununa zemin hazırlayabileceğini belirtiyor.
İşte Hattat Klinik Üro-Androloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Halim Hattat tarafından hazırlanmış olan, “Erken Boşalma” riskinizi kolaylıkla test edebileceğiniz bir test.