Neler Okuyacaksınız?
- Sertleşme Sorunu Nedir?
- Sertleşme Sorunu Nedenleri
- Sertleşme Problemi Belirtileri Nelerdir?
- Sertleşme Sorunu Tanı Yöntemleri Nelerdir?
- Sertleşme Sorunu Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
- Sertleşmeye Ne İyi Gelir?
- Sertleşme Bozukluğunda Kendi Kendine Tedavi Tehlikeli
- İktidarsızlık Erken Boşalma ve Cinsellikten Soğuma Yaratıyor!
- Ereksiyon Sorunu Konusunda Bu Şehir Efsanelerine İnanmayın!
Sertleşme Sorunu Nedir?
En sık sorulan sorulardan biri: “Sertleşme Sorunu Nedir?” Cinsel ilişki için yeterli sertleşme seviyesini sağlayamıyor veya sertliği koruyamıyorsanız sertleşme sorunu yaşıyorsunuz demek. Yani cinsellikle ilgili arzu duyuyorsanız, ancak ilişki için yeterli sertleşmeyi elde edemiyorsanız, bu duruma sertleşme sorunu adı veriliyor. Buna erkeklerde ereksiyon sorunu, veya halk dilinde “sertleşme problemi” “iktidarsızlık” diyoruz. Türkiye’de kırk yaşın üzerindeki on erkekten yedisi bir şekilde ereksiyon sorunu yaşıyor! Yani seks performansında sıkıntı yaşayan bir erkekseniz yalnız değilsiniz. Hattat Klinik’te Size özel oluşturduğumuz programınız ile ereksiyon düşmanları ile erken yaşlardan itibaren mücadele ederseniz uzun yıllar cinsel yönden güçlü ve performanslı kalabilirsiniz.
Sertleşme Sorunu Nedenleri
Hastalarımızdan gelen en önemli sorulardan biri: “Cinsel Organ Neden Sertleşmez?” sorusudur. Sertleşme sorunu nedenlerine baktığımızda: Erkeklerde ereksiyon sorunu (iktidarsızlık) psikolojik değil, %70’ten fazla organik nedenlerle ortaya çıkıyor. Hormonsal eksiklikler, cinsel bölge damar ve sinirlerindeki problemler, anatomik sorunlar, geçirilen hastalıklar ve kullanılan ilaçlar sertleşmeme sorununa yol açabiliyor. “Sertleşme Sorunu Nedenleri” şunları kapsıyor:
1. Sertleşme işlevinde en önemli rol damar yapısında. Sertleşme cinsel bölgeye giden kan akışının artmasıyla meydana geliyor. Bu nedenle cinsel bölgeye giden damarlar herhangi bir sağlık riski nedeniyle, örneğin yüksek tansiyon, şeker hastalığı veya sigara sebebiyle daraldığında sertleşme sorunu gelişiyor.
2. Şeker hastalığı sertleşme sorunu için önemli bir risk. Diyabetik erkeklerin %50-70’inde sertleşme sorunu görülüyor. Şeker hastaları sertleşme sorunu anlamında 3 kat daha fazla risk altındalar. Cinsel bölge damarlarının incelenmesinin yanı sıra diyabete bağlı cinsel bölge sinirlerinde hasar oluşup oluşmadığı özel testlerle incelenebiliyor.
3. Hormonsal dengesizlik: Cinsel hormonların eksikliği hem cinsel isteksizlik hem de sertleşme sorunu (iktidarsızlık) için önemli bir risk faktörü. Hormon eksikliği tipik olarak orta yaşlardan sonra andropoz döneminde oluşsa da günümüzde yaşam tarzı yanlışları ve stres sebebiyle erken yaşlarda da görülebiliyor.
4. Yaşam Tarzı Faktörleri:
Sertleşmemeye yol açan bazı yaşam tarzı faktörleri de bulunuyor. Bunlar arasında;
– Kilo fazlalığı ve obezite
– Hareketsizlik
– Yoğun Stres
– Uyku sorunları
– Sigara
– Aşırı alkol
– Uyuşturucular bulunuyor.
5. İlaçlar: Birçok değişik ilacın cinsel yan etkileri olabiliyor. Bazı tansiyon, kolesterol, kalp, ülser ilaçlarının, idrar söktürücülerin, uyarıcı ya da uyutucu ilaçların, hormon ilaçlarının veya antidepresanların sertleşme sorununa, iktidarsızlığa yol açma riski bulunuyor.
6. Sinirsel nedenler: Multiple skleroz, parkinson, inme gibi sorunlarda sertleşme işlevi bozulabiliyor.
7. Cerrahi işlemler: Beyin-cinsel bölge hattına zarar verecek işlemler ile cinsel bölge lokal dokusunda hasar yaratan ameliyatlar sonrasında sertleşme bozukluğu, iktidarsızlık görülebiliyor.
8. Prostat sorunları: Prostat büyümesi, prostat kanseri veya prostat enfeksiyonları sertleşme ve boşalma fonksiyonlarını bozabiliyor.
9. Cinsel bölge eğriliği: Cinsel bölge eğrilikleri veya travmalarda sertlik azalıp, bazen ağrılı sertleşme oluşabiliyor
10. Psikolojik Faktörler:
Fiziksel nedenlerin yanında bazı psikolojik faktörler de sertleşme sorunu riskini arttırıyor.
– Depresyon
– Performans endişesi
– İlişki sorunları gibi nedenler sertleşme sorununa yol açabiliyor veya var olan sorunu şiddetlendirebiliyor.
Sertleşme Problemi Belirtileri Nelerdir?
Sertleşme sorunu birden fazla şekilde gelişebiliyor. Sertleşme Sorunu Belirtileri “ şu şekildedir;
- Cinsel birleşme için yeterli sertleşme sağlayamıyorsanız
- Cinsel bölgedeki sertliği ilişki süresince devam ettiremiyorsanız
- Sertleşme kalitesinde eskisine oranla azalma varsa
- Sertliği devam ettirememe ile ilgili endişeniz oluştuysa
sertleşme fonksiyonlarınızda ciddi bir sorun var demektir.
Sertleşme problemi her erkeğin başına gelebiliyor. Bir seferlik başarısızlık problemin kalıcı olacağı anlamına gelmiyor. Ancak sorununuz 1-2 ayı aşkındır sürüyorsa daha fazla vakit kaybetmeden mutlaka Hattat Klinik’ten yardım almanızı öneriyoruz.
Sertleşme Sorunu Tanı Yöntemleri Nelerdir?
Hattat Kliniğe başvurunuzda öncelikle Prof. Dr. Halim Hattat tarafından yaptığınız detaylı bir anamnezden sonra, fizik muayeneyle olası bozukluklar araştırılıyor.
Sertleşme sorununun altında yatan pek çok organik ve psikolojik faktör bulunduğu için herkese uyan tek bir tedavi yöntemi doğru bir yaklaşım değil. Size uygun bir tanı ve tedavi sürecinden geçmelisiniz. Prof. Dr. Hattat’ın isteyeceği araştırmalar:
- Cinsel bölge damar yapısının incelemeleri,
- Cinsel bölge sinir hassasiyetinin ölçümleri,
- Metabolik takipler,
- Hormon testleri
- Psikolojik değerlendirme gibi yöntemleri kapsıyor.
Bu incelemelerin sonuçları Prof. Dr. Halim Hattat tarafından değerlendiriliyor ve size özel tedavi planınız oluşturuluyor.
“Sertleşme sorunu için Tanı Yöntemleri” dediğimizde muayene sırasında cinsel bölgede bir eğrilik olup olmadığı, testislerin durumu inceleniyor. Hormonsal bir eksiklikten veya şeker hastalığı, kolesterol yüksekliği bir metabolik riskten şüpheleniliyorsa, kan tetkikleri gerekebiliyor. Performans endişesi açısından değerlendirme yapılabiliyor. Ardından cinsel bölgeye giden kan akımını gösteren daha spesifik tanı yöntemlerinden yararlanılıyor. Çünkü cinsel bölgeye giden kan damarları kalpteki koroner damarlardan bile daha küçük çaplı. Bu nedenle yüksek kan şekeri, yüksek kolesterol, yüksek tansiyon, sigara-alkol kullanımı veya sağlıksız beslenme gibi risk faktörlerinin olumsuz etkileri kalpten önce cinsel bölgede çıkabiliyor.
Bu tetkiklerden hangisinin gerekeceği, sizin şikayetinize ve hikayenize bağlı. Önemli olan sorunu tüm organik, psikolojik ve sosyal nedenleriyle araştırmak ve doğru bir iktidarsızlık tedavisi uygulamak. Hattat Klinik programınız metabolik, hormonal, damarsal ve nörojenik araştırmaları mutlaka kapsıyor. Bir anlamda “sertleşmeye çözüm” için Sizin cinsel sağlığınız için bir yol haritası hazırlamak gerekiyor.
Sertleşme Sorunu Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Unutmayın “sertleşmeye çözüm” için Sertleşme Sorunu Tedavi Yöntemleri “kişiye özel” seçildiğinde ve harmanlandığında başarılı bir sonuç veriyor. Sertleşme sorununda Hattat Klinik programınızda kullandığımız onlarca başarılı tedavi seçeneği var. Bu tedavileri Sizin sorununuzun sebebine uygun olarak belirliyoruz. “Erkeklerde Ereksiyon Sorunu” kapsamında detaylı bir inceleme, cinsel bölge damarlarının, cinsel bölge hislerinin ölçümü, hormon değerlendirmesi gibi özel tetkiklerle problemin organik boyutunu ortaya çıkarıyoruz. Sertleşme sorunu ilişkinizde de problemler yaratabiliyor. Hem ilişki sorunları hem de performans endişesi gibi psikolojik durumlar için danışmanlık veriyoruz. Yaşam tarzı olarak beslenme, egzersiz, stres yönetimi ve uyku yönetiminize ayrıca danışmanlık veriyoruz. Özetle, tüm tetkiklerin sonucunda kişiye özel bir tedavi planı oluşturuyoruz. Haplar, enjeksiyonlar, hormon tedavileri, cinsel terapi ödevleri, yaşam tarzı düzenlemelerine ek olarak Cinsel Anti-aging bünyesinde ESWT- Şok Dalga Tedavisi gibi yeni tedavi protokollerini de muhakkak kullanabiliyoruz. ESWT-Şok Dalga Protololünde yüksek enerjili şok dalgaları (ultrasona göre 10 kat yüksek enerji) cinsel bölgeye şut şeklinde atışlarla uyguluyoruz. Böylece cinsel bölgede yeni damar gelişimi sağlanıyor ve sinir sistemi destekleniyor. Cinsel bölge “fit” hale getiriliyor. Özellikle altta bir damar sorunu, şeker hastalığı, yüksek tansiyon, kolesterol var ise, kalp krizi geçmişi varsa ve sigara gibi alışkanlıklarla riski yükselten kişilerde başarılı sonuçlar alınıyor. Yine farkına varmadan az veya çok çalıştırdığınız cinsel bölge kaslarınızı bir monitör ile takip ederek doğru çalıştırmayı öğreniyorsunuz. Bu özel Klinik çalışma ile sertleşme kalitesini arttırıyor ve boşalma süresinin kontrolünü sağlıyoruz.
Sonuçta hedefimiz çiftin hayat kalitesi ve cinsel yaşamdaki mutluluğunun yükselmesi.
Sertleşmeye Ne İyi Gelir?
“Sertleşmeye Ne İyi Gelir” sorusunu Prof. Dr. Halim Hattat her zaman “BAŞARIYI SİZE ÖZEL BİR TEDAVİ PROGRAMI GETİRİR” sözü ile cevaplıyor.
- Örneğin sertleşme ilaçları bile kişiye özel doz, kullanım şekli ve sürede verildiğinde başarılı oluyor.
- Erkeklik hormonu ile ilgili tedavileri uyguluyoruz. Ancak bunlara özellikle prostatı koruma protokolümüzü ekliyoruz.
- Cinsel bölge damar yapısındaki hasarları onarmak artık mümkün. ESWT Şok Dalga tedavisi ile cinsel bölgedeki damarsal ve nörolojik kusurlar ve cilt yaşlanması geri dönüştürülebiliyor. Yeni damar-sinir ve cilt dokusu (kollajen-elastin) gelişimi destekleniyor. Bu tedavinin yardımcı olduğu konulardan diğerleri prostatta sık rastladığımız enfeksiyonlar, kronik cinsel ağrı ve cilt yaşlanması. Özellikle altta bir damar sorunu, şeker hastalığı, yüksek tansiyon-kolesterol var ise, kalp krizi geçmişi varsa ve sigara gibi alışkanlıklarla riski yükselten kişilerde başarılı sonuçlar alınıyor.
- Cinsel bölge ve çevresindeki dokulardaki toksik maddeleri atan yöntemler kullanıyoruz. Bu ödemleri atan yöntemler ile doku gençleşmesi sağlanıyor.
- Erkeklerde cinsel bölgede damar ve sinir sistemi haricinde bir de cinsel bölgeyi bir ağ gibi çevreleyen bir kas yapısı bulunuyor. Bu kas yapısı özellikle performans sorunları, erken boşalma sorunlarında önemli rol oynuyor. Kliniğimizde cinsel bölge kaslarınızı bir monitör ile takip ederek doğru çalıştırmayı öğreniyorsunuz. Bu özel Klinik çalışma ile sertleşme kalitesini arttırıyor ve boşalma süresinin kontrolünü sağlıyoruz.
Kişiye özel tedavimizde sertleşme kalitesini yükseltecek
- Farklı ilaçlar,
- Hormonlar,
- Enjeksiyonlar
- ESWT- Şok Dalga içeren cinsel bölge gençleştirici, canlandırıcı, damar ve sinirlerini oluşturucu tedavi edici Cinsel Anti-Aging protokolleri ,
- Cinsel bölge kaslarını geliştiren sistemler
- Cinsel bölge şekil ve hacminde değişim
- Penis protezler
- ve terapi desteği uyguluyoruz.
Bu ayrıntılara dikkat edilerek oluşturulan bir tedavi ancak sizin sertleşme bozukluğu şikayetinize, sorununuzun nedenlerine, beklentinize ve cinsel yaşamanıza göre düzenlendiğinde gerçek başarıyı sağlıyor.
Sertleşme Bozukluğunda Kendi Kendine Tedavi Tehlikeli
Sertleşme bozukluğu söz konusu olunca erkeklerin çoğu utanma nedeniyle iktidarsızlık konusuyla ilgili bir uzmana başvurmuyor. Bunun yerine eş-dost-internet yoluyla duydukları bitkisel ilaçları veya diğer cinsel hapları deniyor. Ancak kendi kendine tedavinin tehlikeleri var. Örneğin internet yoluyla satılan haplarda her zaman sahte veya kopya olma riski bulunuyor. Bunlar alerjik reaksiyonlar gibi sıkıntılara yol açabiliyor. Alınan ilaç işe yaramazsa bu sefer de “Bu bile işe yaramadı” endişesine ve yoğun bir depresyona yol açıyor. Dolayısıyla siz siz olun önce Hattat Klinik Programınıza danışarak sertleşme sorununda yardım alın.
İktidarsızlık Erken Boşalma ve Cinsellikten Soğuma Yaratıyor!
Sertleşme sorunu tedavi edilmediğinde çiftin ilişki kalitesinde de çok ciddi sıkıntılara yol açıyor. Gördüğümüz sorunlardan bir tanesi de sertleşme sorununun erken boşalmaya da yol açabilmesi. Sertleşmeyi kaybetme korkusuyla erkek bir an önce cinsel beraberliğe geçebiliyor. Bu durumda erken boşalma da görülebiliyor. Sertleşme sorunu yaşama endişesiyle cinsellikten kaçınma da oluşabiliyor. Erkek cinsellikten kaçınmak için sarılma, öpüşme gibi yakınlaşmalardan dahi uzaklaşabiliyor.
Ereksiyon Sorunu Konusunda Bu Şehir Efsanelerine İnanmayın!
Erkeklerde ereksiyon sorununda sıkça inanılan yanlışları da Sizin için belirtiyoruz. Bu yanlışlara inanmayın, sertleşmeye çözüm mutlaka var. Hattat Klinik iktidarsızlık tedavisi programı Sizin yanınızda.
- Yanlış: Cinsel fonksiyon problemlerine ilişkin konular tabudur.
- Yanlış: Sertleşme kaybı çok az görülür.
- Yanlış: Sertleşme sorunu yaşlanmanın doğal bir sonucudur.
- Yanlış: Sertleşme problemi sadece psikolojik bir sorundur.
Yanlış: Sertleşme bozukluğunun tedavisi yoktur.